Expositie Galerie TANYA RUMPFF

22 mei t/m 14 juni

Feestelijke opening zondag 24 mei 16:00-18:00

www.galerietanyarumpff.nl
Persbericht Art Amsterdam 2009


Nieuw kunstproject van Cees Krijnen op Art Amsterdam 2009
(13-17 mei in Amsterdam RAI):

CEES' KUNSTMINNENDE BEWUSTE VROUWEN COLLECTIEF VOORHEEN KRIJNEN KEMNA KENAU KASTING


Amsterdam, 12 maart 2009 – In het kader van ‘Cees’ kunstminnende bewuste vrouwen collectief voorheen Krijnen Kemna Kenau Kasting’ gaat kunstenaar Cees Krijnen op Art Amsterdam kunstminnende en bewuste vrouwen portretteren. “Het gaat om vrouwen die actief zijn in de kunstwereld, dus vrouwen die zich hard maken voor en in de kunstwereld. Dit kunnen kunstverzamelaars zijn, maar ook adviseuses, galeriehoudsters, kunstenaressen of kunstrecensenten. Ik formeer zo een internationaal leger van sterke, onafhankelijke vrouwen in de kunst”, aldus Cees Krijnen. Krijnen houdt van krachtige dames die hun mannetje staan, en heeft al vele projecten rondom sterke vrouwen op zijn naam staan, waaronder ‘Woman in Divorce’ rondom zijn moeder Greta Blok en ‘Krijnen Kemna Kenau Kasting’.

Zelfstandige, krachtige vrouwen.

Cees Krijnen verwierf internationale bekendheid met de transformatie van de echtscheidings-perikelen van zijn moeder Greta Blok tot kunst. In 1999 won hij er de Prix de Rome mee. Van het stigma gescheiden vrouwtje werd Blok de glamour muze van haar eigen zoon. Krijnen portretteerde zijn moeder als een zelfstandige, krachtige vrouw en rekende af met de mythe van het zwakke, afhankelijke vrouwtje. Krijnen trok in het kader van ‘Woman in Divorce Battle on Tour’ jarenlang langs galerieën en musea. Het scheppen van nieuw levensgeluk voor zijn moeder was Krijnen's missie als kunstenaar. Niet alleen stond zijn moeder centraal in fotowerken en performances, maar Krijnen ontwierp ook speciale producten voor haar. Zo ontwikkelde hij in samenwerking met Fondation Cartier, Paris het Parfum Divorcee en een speciaal project met Pininfarina in Turijn.


Kenaus van nu

Samen met casting director Hans Kemna ging hij op zoek naar sterke, onafhankelijke vrouwen in de omgeving Haarlem die hij vervolgens portretteerde in Galerie Tanya Rumpff. De Kenaus van nu, eenzelfde soort stigma als het gescheiden vrouwtje, werd getransformeerd in het goede dat het verdient. Krijnen Kemna Kenau Kasting was het resultaat.


Internationaal leger sterke kunstvrouwen

Op Art Amsterdam gaat Krijnen een stap verder. In zijn ‘fotostudio’ bij de entree van Art Amsterdam portretteert hij op een speciaal ontwikkelde bank kunstminnende bewuste vrouwen. Dit gebeurt digitaal en in samenspraak met de dames. De foto's worden vervolgens direct afgedrukt op hoogwaardig barietpapier A3 plus voormaat. Zo formeert hij terplekke een internationaal leger van sterke, onafhankelijke vrouwen in de kunst.
Speciaal voor de te portretteren dames op Art Amsterdam ontwikkelde Krijnen een chocola in samenwerking met Charlemagne uit België. Krijnen: “Charlemagne Chocolatiers Group onder leiding van madame Denise Courant  Bellefroid is gesitueerd op een exceptionele plek: het geboortehuis van Karel de Grote, de vader van Europa. Zij waren de eerste die chocola combineerden met specerijen, bloemen, fruit, thee, etc. Deze bijzondere gepatenteerde manier van chocola maken resulteert in de speciale editie organische chocola: Krijnen's Peper Power Ladies: Organic! Het is de meest pure chocolade met een pepersmaak, speciaal voor de te portretteren dames op Art Amsterdam!”


www.artamsterdam.nl
Art Amsterdam 2009 is van woensdag 13 tot en met zondag 17 mei in de Parkhal van Amsterdam RAI. De beurs is op woensdagavond 13 mei open van 18 tot 22 uur; van donderdag 14 tot en met zondag 17 mei van 11 tot 19 uur, vrijdag tot 21 uur. De toegangsprijs is € 20,- per persoon, voor houders van CJP/Pas 65 en studenten € 10,-. Kinderen tot 12 jaar hebben, mits onder begeleiding, gratis toegang. De toegangsprijs vanaf 17 uur is € 10,-, behalve op woensdag 13 mei.

http://www.artamsterdam.nl/art amsterdam 2009
http://www.ceeskrijnen.com/
WITKAMP WEBDESIGN WITKAMP WEBDESIGN WITKAMP WEBDESIGN WITKAMP WEBDESIGN WITKAMP WEBDESIGN WITKAMP WEBDESIGN WITKAMP WEBDESIGN WITKAMP WEBDESIGN